Kennel

Hei!

Nimeni on Tuula Drufva ja Tupuna suurin osa tuntee. Kotini sijaitsee Virkkalassa, suurin piirtein Hangon ja Hyvinkään (tie 25) puolessa välissä.

Perheeseeni kuuluu lisäkseni mieheni, lapset sekä kolme Hovawarttia: 6 -vuotiaat sisarukset Sakra (Hofmarien Joy O'Mine) ja Lila (Hofmarien Je T'Aime). Sekä Sakran tytär Karma (Hofmarien Mingled Joy'N Roy)

Vuosi 2017 on ollut kennelissämme juhlavuosi, jolloin ensimmäisestä pentueesta tuli kuluneeksi 20 vuotta!

Kasvattajaesittely kennelistämme on julkaistu Hovawartti-lehden 1/2008 numerossa.

Sijoituksessa on /ollut kuusi narttua: E-pentueen emä Tara (Hofmarien After Eight), Cera (Hofmarien Crash Boom Bang), Nuppu (Hofmarien Giggling' Chick), Siru (Hofmarien Hugs'N Kisses), K-pentueen emä Kiira (Hofmarien I'm No Angel) ja Krista (Hofmarien Krystal Angel). Pentueita on ollut 13, yhteensä 76 pentua, 8 eri nartulla, syntyneet välillä 1997 -2018. Lisäksi meillä on syntynyt yksi hoffipentue 2007 yhteistyössä Railan kanssa, Kennel Hayaklausen G-pentue, jossa emänä Rita, (Hayaklause Eifer).

Ensimmäinen narttumme Nata (Danahoffin Beata) jouduttiin lopettamaan elokuussa 2003. Nata oli äitinä kahdelle ensimmäiselle pentueellemme ja kaiken kaikkiaan todella persoona, jonka luonne jätti lähtemättömän vaikutuksen. Niin "hyvässä kuin pahassa" samanlaista koiraa tuskin tulen koskaan saamaan.

Toinen narttumme Niki (Hayaklause Brigitte Bardot) sulostutti elämäämme 13,5 vuoden ajan. Niki oli hyvin uskollinen ja rakas perheenjäsen, hyvin sopeutuvainen eri tilanteisiin ja kaikkien lasten suosikki. Nikistä jouduimme luopumaan Syyskuussa 2008. Niki oli äitinä C- ja D-pentueellemme.

Lasten ollessa pieniä kasvatukseen tuli reilun viiden vuoden tauko (2001-2006) ja ikäänkuin uuteen alkuun kennelimme kantanartuksi tuli Railalta Rita (Hayaklause Eifer), jonka ensimmäinen, kennelimme F-pentue, syntyi 2006. Ritasta jouduimme luopumaan keväällä 2014 pehmytkudoskasvaimen takia jo 11 vuotiaana. Ritaa tulen aina muistamaan ulkonäöltään että luonteeltaan hyvin "kauniina koirana" jonka jälkeläisillä nyt Hofmarien kennel jatkaa matkaansa, toivoen, että osa Ritasta kulkisi aina mukana.

Olen elänyt suurimman osan elämästäni koirien kanssa (vaikka kaikenkarvaista eläintarhaa on ollut...), kiitos eläinrakkaiden vanhempieni. Lapsuuden kodissani oli mm.saksanpaimenkoira Taru (Sound's Yoga), hovawart Milla (Piilukon Assi), pitkäkarvaiset kaniinimäyräkoirat Jenni (Hop-O MyThumb's Coguette) ja Juuso (Jimsonweed), joista Juuso oli äitini kasvatti. Lisäksi lukematon määrä hamstereita ja marsuja.

Omaan kotiin muuttaessani ostin Natan, kun Milla oli jättänytkaipuun hovawart-rotuun. Rakkaus hoffeihin on vain syventynyt ja sille tielle olen tainnut jäädä...

©Siukku